Living through music

Posted: decembrie 6, 2009 in curiozitati, Muzica si jocuri, RAspusuri
Etichete:, , , , ,
 • Creierul o legatura stransa , creierul creaza muzica iar la randul sau muzica poate avea efecte neasteptate asupra creierului si a intregului organism.
 • Annals of the New York Academy of Sciences sustine numeroasele efectele pozitive ale muzicii asupra sanatatii si sistemului imunitar, au cercetat felul in care muzica este procesata de creier, legaturile dintre limbaj si muzica si legaturile dintre emotiile nostre si muzica.

Spre exemplu:

 1. muzica preferata elimina  endorfine, care ne dau acea stare de bine de aceia noi preferam sa ascultam muzica noastra preferata foarte des ;
 2. au efect asupra inspiratiei intelectuale si asupra memoriei. (oamenii de stiinta, de arta, savantii);
 3. amplifica starile de bucurie uneori pana la extaz ;
 4. maresc rezistenta la efort, ne mobilizeaza in diverse activitati;
 5. elimina emotiile negative,ofera clipe de relaxare cand oboseala se acumuleaza;
 • Aceste lucruri leam citit pe internet adica informati provenite din investigatile altora.Dar am observat multe lucruri personal …

. nici o nunta nu iti poate provoca starea de bucurie si extaz fara farmecul lautarilor

. acum cateava zile odata  ce am citit despre muzica clasica si efectele sale asupra oboseli mam supus unui mic experiment am venit de la scoala mort de oboseala am mancat si in pat sa ma culc … imi iau ipodu si incep sa ascult muzica clasica   va spun ca miam revenit din acea oboseala ” oboseala psihicului” cu o minte mai clara, fara nici o tulbulare emotionala.

.Alt fapt pe care la-am observat era despre  marirea rezistenta la efort – ma aflam pe plaja asta vara si ma hotarasc sa incep sa aleg dar pur si simplu nu aveam energie, am alergat circa 300 de metri si ma simteam super obosit stau putin si imi bag muzica mea preferata ”eminem”mafia”spike”si cv muzica de club si de odata ma simt un pic mai energic ,   si incep sa alerg din nou …………deci are rezultate muzica, chiar  controleaza psihicul si organismul.

Reclame
Comentarii
 1. da,intr’adevar,muzica actioneaza altfel asupra organismului…te poate relaxa,iti poate da energie dar te face uneori si sa te dai cu capu’ de pereti:))so…grija la ce ascultati:*>:D<

 2. dumbry spune:

  Creierul muzical!! sooper tare Emi!!(reparaie:))) ,, chiar ca ma simt mult mai bine atunci cand ascult o melodie preferata ,,, tine-o tot asa ..
  http://www.bigbangbeng.wordpress.com …Bravo! in continu si o ZI BUNA PENTRU TOTI VIZITATORII TAI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s